До нас на майстер - клас

НВК ім. Володимира Труша зустрічає гостей СЗШ №92 м.Львів

Зроблю я мотанку сама,

Як оберіг моєї долі,

Та лялька наче ожива,

І я плету її з любов'ю..

Сьогодні гімназія зустрічала учнів та вчителів СЗШ №92м.Львів. У гімназійному музеї «Відродження» у рамках проекту "Культурна спадщина свого народу" було проведено для гімназистів майстер – клас з виготовлення ляльки –мотанки. Його провели вчитель трудового навчання Понайда Л. М. та вчитель музичного мистецтва Ритаровська О.Є. Переглядаючи презентацію та розповідь учнів СЗШ 92 (Юлі, Василини, Уляни, Олени) гімназисти дізналися багато цікавих фактів про ляльку – мотанку, історію походження, спосіб виготовлення та її функції.

Робота тривала близько двох годин: хтось виготовляв ляльку-мотанку, інший йому допомагав, але байдужих не було. Працювали і дорослі, і діти. Кожен готовий виріб різнився: одна лялька-мотанка красувалась у віночку з різнобарвних стрічок, інша лялька-мотанка була одягнута у хустку. Під час роботи лунали пісні. Створена власними руками, лялька-оберіг буде завжди додавати сил та енергії, оберігати та захищати, надихати на добро та гарний настрій.

Гімназисти дякували гостям за знання і вміння, якими вони поділилась, вручили їм подарунки.

Наші учні не оминули нагоду розповісти гостям про проект HEALTHY SCHOOLS, про активності, які ми проводимо у рамках даної програми. І звичайно приготували для гостей фруктову смачну композицію

Підготувала

педагог – організатор

Ритаровська Л.З.

Кiлькiсть переглядiв: 263